Croissant au Chocolat

de MyCookingLife in Prajituri, 30 Dec 2011 | 4614 vizualizari

 

Aceste cornuri sunt facute din aluat de cozonac. Sunt foarte gustoase si fragede.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • drojdie proaspata cat 1 ou de porumbel
  • 1 galbenus ou pentru uns
  • 10 linguri ulei
  • 2 lingurite esenta vanilie Finesse Dr. Oetker
  • 1 ciocolata cu lapte Milka topita la bain-marie
  • coaja de la o  lamaie confiata (a se vedea reteta Orange Ribbon Cheesecake. Numai ca aici se foloseste doar coaja, care se toaca cubulete marunte)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissant au Chocolat:

Se face maiaua. Maiaua se amesteca cu faina. Apoi se adauga zaharul topit in lapte caldut, amestecat cu vanilia. Se adauga treptat, cand 1 ou, cand 2-3 linguri  ulei, pana cand se incorporeaza totul bine. Ouale se bat in prealabil cu putina sare. Se pun stafidele si lamaia confiata, scursa de jeleul format in timpul fierberii.  Se framanta bine (in jur de 25 – 30 minute), adaugandu-se cate o mana de faina sub aluat. Se framanta in modul clasic, aducand coca mereu in centru, dar si cu “pumnii”, apasand mereu si rupand din aluat din cand in cand. Se lasa la dospit, in vasul in care s-a framantat, intr-un loc cald, ferit de curent, la o temperatura constanta si acoprit cu o patura groasa.

Se imparte coca in 2 parti egale, fara a o mai framanta. Se intinde aluatul pe o suprafata  unsa cu ulei. Se imparte fiecare foaie intinsa in 8 triunghiuri. Se ung cu ciocolata la baza.  Se ruleaza si se aseaza in forma unsa bine cu ulei de flaorea soarelui. Se mai lasa la dospit cam 40′, tot intr-un loc cald si tot acoperita. Se unge cu galbenusul bine batut suprafata cozonacului. Se baga la cuptor pentru 20 minute.

TIPS-URI

1

In loc de ciocolata se poate folosi gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissant au Chocolat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Profiterol